Porilainen kolmikko Veikkausliigassa

14.6.2014 tällä palstalla julkaistiin juttu otsikolla”Porilainen kolmikko Ykkösessä” 11.8.2018 laitettiin paljon paremmaksi kun sama tapahtui Veikkausliigassa ja vieläpä TV-ottelussa.

Paljon on virrannut vettä Kokemäenjoessa sen jälkeen kun viimeksi Porin Erotuomarit -kolmikko on Suomen korkeimmalla sarjatasolla oikeutta ollut jakamassa. Vuodesta 1990 pelatussa Veikkausliigassa sitä ei ennen ole tapahtunut. Veikkausliigan edeltäjässä Mestaruussarjassa on porilaiskolmikoita toki nähty mutta aikaa siitä on vierähtänyt lähemmäs 30 vuotta. Aikaisemmin kolmikot pyrittiin rakentamaan samalta paikkakunnalta ja Porista korkeimman sarjatason triot oli muodostettu mm. Antero Lartolan, Esko Lehdon, Matti Rajalan ja Olavi Fastin ympärille. Avustavina porilaisissa kolmikoissa häärivät mm. Astokarit Reino ja Jussi, Kari Rajala, Pentti Levola, Timo Aaltonen ja Pertti Peltola. (Nämä historiatiedot peräisin Jussi Astokarilta)

Vaasassa pelatun VPS – SJK Veikkausliigaottelun   erotuomarina toimi Petri Viljanen, avustavinaan Eerik Hyöty ja Antti Kemppinen. Hyvä pojat ja Porin Erotuomarit.