Porilainen kolmikko Ykkösessä

kolmikko 7.6Paljon on virrannut vettä Kokemäenjoessa sen jälkeen kun viimeksi Porin Erotuomarit -kolmikko on Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla oikeutta ollut jakamassa. Kesäkuun alussa pelatun YKKÖSEN ottelun erotuomarina toimi Petri Viljanen, avustavinaan Eerik Hyöty ja Antti Kemppinen. Kolmikko saatiin kasaan tälle kaudelle kun Antti Kemppinen valittiin Ykkösen avustavien ryhmään.

Ottelu oli 7.6.  JIPPO (Joensuu) – FC Haka ja se pelattiin Mehtimäen tekonurmella alkaen klo 16. Liikkeelle lähdimme Porista aamulla klo 07:00 ja Jyväskylässä vaihdoimme kuskia. Perillä Joensuussa olimme noin klo 14.30 ja ehdimme hyvin pyörähtää torilla ja syömään jäätelöt 30 asteen helteessä. Matkalla tietenkin olimme nauttineet Palloliiton valmentajan suositteleman lounaan. Ajokilometrejä Joensuuhun saavuttuamme oli takana reilut 500. Ottelupaikalle saavuttuamme kävimme tarkastamassa kentän sekä juttelimme ottelutapahtumaan liittyvistä järjestelyistä kotijoukkueen edustajien kanssa. Tämän jälkeen koppiin, jossa joukkueenjohtajien palaveri, kamojen vaihto ja kamat mukaan kentän viereisiin koppeihin. Itse pukuhuoneesta oli matkaa kentälle nimittäin muutama sata metriä. Hyvät lämmöt kentällä ja ohjeet läpi.

Ottelu meni hyvin, ei ainoastaan omasta mielestämme, vaan Palloliiton tarkkailijakin oli tyytyväinen porilaiskolmikon otteisiin. Pelihän päättyi vierasjoukkueen 1-4 voittoon, vaikka kotijoukkue menikin heti ottelun alussa 1-0 johtoon. Varoituksia kotijoukkue 2 ja vierasjoukkue 3. Yleisöä oli virallisen ilmoituksen mukaan 560.

Paluumatkalle pääsimme lähtemään hyvissä mielin joskus klo 19 aikaan ja yöpyminen Jyväskylässä. Matkalla takapenkki nautti muutamia virvokkeita ja keskustelimme luonnollisesti erotuomaritoiminnasta ja katsoimme Kill the referee –dokumenttia.

Takaisin Porissa olimme klo 15.30 ja hyvin vielä ehdimme Porin Stadionille katsomaan miten FCJazz taisteli sarjajohtaja KTP:tä vastaan. Kauden aikana sama kolmikko tullaan näkemään varmasti myös muissa YKKÖSEN otteluissa.

(Osa tekstistä Antti Kemppisen matkapäiväkirjasta)

Ottelun maalikooste

Maalikooste ottelusta löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=c_RPXJOiSZg

Kuvia matkalta

Ottelukuvat Timo Tikkanen, muut kolmikon omaa selfietä.